Mol (Meksika Salçası) Barbekü Soslu St. Louis Kaburgaları
20.12.2019
Malzemeler:
- İki adet Domuz Kaburga
- 1 yk soğan tuzu
- 1 yk sıkıştırılmış koyu kahverengi şeker
- 1 yk kaşığı ancho şili tozu
- 2 çk tütsülenmiş paprika
- 1 çk kurutulmuş kekik yaprağı
- Kıyılmış kavrulmuş kabak çekirdeği (isteğe bağlı)
- Mol Barbekü Sosu:
- 2 sb şişe pekmez ve ceviz-aromalı barbekü sosu
- 3 yk sıkıştırılmış koyu kahverengi şeker
- 3 yk şekersiz kakao tozu
- 2 çk ancho şili tozu
- 1/4 çk öğütülmüş karabiber
Pişirme Talimatı:
- Kaburgalar için, soğan tuzu, kahverengi şeker, ancho tozu, paprika ve kekiği harmanlayın; kaburgaların her iki tarafına ovalayarak sürün. Streç filme sarın; 30 dakikadan fazla olmamak üzere oda sıcaklığında bekletin.
- Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. Çok büyük sığ fırın tavalarının içini ağır folyoyla kaplayın. Kaburgaların sargısını açın; tavaya tek bir tabaka halinde, et kısımları aşağıda olarak yerleştirin. Sıkıca folyoyla kapatın ve 1 saat pişirin. Tavadaki suları süzdürün ve boşaltın. Kaburgaları ters çevirin.
- Sos için, barbekü sosu, kahverengi şeker, kakao, ancho tozu ve karabiberi harmanlayın. Sosun yarısını kaburgaların üzerine yayın. Kapalı olarak 1 - 1 1/4 saat ya da gevrekleşene kadar pişirmeye devam edin.
- Kalan sosu mikrodalgada ısıtın.Kaburgaları kesme tahtasına aktarın.6 - 8 porsiyon halinde kesin; ısıtılmış sosu fırçayla üzerine sürün.-Arzu edilirse, üzerine kıyılmış kabak çekirdeği serpin.
Tarif Besin Değerlerine Genel Bakış
Porsiyon Başına
- Kalori 655 kkal.
- Toplam yağ 33 g.
- Doymuş yağ 10 g.
- Kolesterol 190 mg.
- Sodyum 1647 mg.
- Karbonhidrat 36 g.
- Lif 1.3 g.
- Protein 59 g.